William Rutten

Focus
bekend van Het perfecte plaatje

In dit bijzondere theatercollege vertelt topfotograaf William Rutten aan de hand van zijn allermooiste foto’s over zijn leukste (backstage) belevenissen en boeiende avonturen.

Een brutale tiener uit een klein dorpje die op eigen kracht zijn jongensdroom waarmaakt en topfotograaf wordt. Al op zijn twaalfde ontdekt William Rutten dat fotograferen zijn grote passie is. Wanneer hij een paar jaar later aan de slag gaat bij Hitkrant, slaagt hij erin om elke wereldster voor zijn lens te krijgen.

Naast het vertellen van verhalen geeft William zijn visie op fotografie: hoe krijg je ‘het perfecte plaatje’ en wat komt daar allemaal bij kijken?

Je hoeft zelf geen (hobby) fotograaf te zijn of groot fan/kenner van William zelf, om hier naartoe te gaan. De prachtige beelden in combinatie met de vaak smeuïge anekdotes, vullen de avond al zeer vermakelijk. Het is een kijkje in de keuken van artiesten, van de internationale showbizz maar ook van Williams leven zelf.’ (Musicalsites)

Niet iedereen is in staat om uren aan een stuk verhalen te vertellen, zonder dat mensen hun concentratie verliezen. Maar William Rutten is hier heel goed in.’ (Fotografille)

William Rutten (1970) focust zich al decennialang op de nationale en internationale entertainmentindustrie. Met zijn eerlijkheid, creativiteit en doorzettingsvermogen wist al hij vele grote sterren der aarde op de gevoelige plaat vast te leggen. Zowel op locatie als in zijn fotostudio in ‘s-Graveland komt hij beeld na beeld origineel en verrassend uit de hoek. Daarnaast is William regelmatig te zien op tv in onder andere Het perfecte plaatje en RTL Boulevard.

credits

foto Adrian Sommeling en Wim Lanser