Meat Loafs ‘Bat out of hell’

Legendary Albums Live
met René van Kooten, Tessa Sunniva e.a.

45 jaar na het overdonderende succes van zijn album Bat out of hell overleed in 2022 Meat Loaf (Marvin Lee Aday). De reden voor Legendary Albums Live om zijn beste album nog eens live te laten klinken.

De karakteristieke zanger Meat Loaf werd wereldberoemd door zijn rockhit Paradise by the dashboard light, die hij op Bat out of hell uit 1977 samen met Ellen Foley zong. Mede om die onvergetelijke herinnering kiest Legendary Albums Live dit seizoen voor een integrale uitvoering van het complete album, waarvan per jaar nog altijd zo’n 200.000 exemplaren worden verkocht. Wereldwijd gingen er inmiddels zelfs al meer dan 43 miljoen exemplaren over de toonbank, waarmee Bat out of hell het op vier na bestverkochte album aller tijden is.

Meat Loafs optredens werden gekenmerkt door theatrale acts. Aan de Volkskrant vertelde hij: ‘De meeste rockbands denken dat het voldoende is gewoon hun liedjes te spelen. Ik niet. Mensen moeten meegesleept worden in een drama. Ieder hoekje van het podium moet worden benut.’

Dit uitgangspunt neemt de band graag mee. De onvoorwaardelijkheid en de hoeveelheid energie waarmee de kleurrijke mastodont zijn publiek onderdompelde zijn ultieme bestanddelen voor hun show. Ze willen de u van het pluche trekken. Deze rollen zijn René van Kooten, Tessa Sunniva en de LA-Live band meer dan toevertrouwd.

Fasten your seatbelts! 

credits

zang René van Kooten en Tessa Sunniva regie Bavo Galama muziek LA-Live Band o.l.v. Jan Peter Bast