Moeder van glas

Sandra Mattie
naar het boek van Roos Schlikker

Een verhaal over de bipolaire moeder van Roos Schlikker. Maar meer dan dat. Het is een ontroerend en vaak ook humoristisch stuk over een belangrijk onderwerp dat te weinig aandacht krijgt: een mens is meer dan zijn gekte.

Schlikkers moeder was bipolair, maar leefde het grootste deel van haar leven zonder diagnose. Ze trok moedig door de wereld, maar moest zich altijd verhullen achter het masker van een ‘normale’ vrouw. Een moeder die voor haar kind net als andere moeders probeerde te zijn, maar daar nooit helemaal in slaagde.

In een theatrale monoloog neemt actrice Sandra Mattie (De fractie, Zuidas, Flikken Maastricht) u mee op haar zoektocht naar het dubbelleven van de moeder van Schlikker. Zo kaart ze op soms ontroerende, maar soms ook op zeer humoristische wijze een belangrijk onderwerp aan: gekte is dichterbij dan je denkt.

Op 14 februari 2022 was bij het tv-programma De laatste 24 uur te zien dat Roos door haar vaste schrijfpartner (en regisseur) Erris van Ginkel wordt verrast met een scène uit haar boek, gespeeld door actrice Sandra Mattie. Die scène maakte op iedereen zo’n indruk dat Schlikker en Van Ginkel eigenlijk ter plekke besloten dat dit het moment was om een langgekoesterde droom in vervulling te laten gaan.

credits

regie Erris van Ginkel script Roos Schlikker en Erris van Ginkel foto