Candy Dulfer

More sax, Candy & rock-’n-roll

Deze voorstelling is verplaatst van 11 mei 2023 naar 9 maart 2023. Mensen in bezit van kaarten worden op de hoogte gebracht.

Een unieke muzikale avond waarin Candy Dulfer natuurlijk sax speelt, maar ook met veel humor en passie vertelt over haar avonturen als wereldberoemd saxofoniste.

Met deze theatervoorstelling gaat een langgekoesterde droom in vervulling. More sax, Candy & rock-’n-roll is gevuld met grappige én ontroerende ontboezemingen over haar samenwerking met wereldsterren als Prince en Van Morrison, haar prille begin bij de fanfare en hoe ze als tiener in de band van Rosa King op het North Sea Jazz Festival belandde. Candy vertelt openhartig over hoe het er écht aan toe gaat on the road, haar tumultueuze kennismaking met Prince, de voor- en nadelen van een wereldwijde nummer 1-hit scoren op je 19e, over liefde en vriendschap en hoe het is om als vrouw de baas van de band te zijn.

Candy Dulfer stond op haar vijfde al met een saxofoon in haar handen – misschien niet zo gek als je vader een bekende saxofonist is. Maar daarna ging het wel extreem hard: op haar elfde speelde ze in de band van Rosa King, op haar veertiende had ze haar eigen band, waarmee ze nog voordat ze eindexamen had gedaan al in het voorprogramma van Madonna stond. Sindsdien speelde en speelt ze met muzikale helden als Prince, Van Morrison en Chaka Khan, had ze samen met Dave Stewart van The Eurythmics een wereldhit met Lily was here en mag ze zichzelf dankzij haar plaat Saxuality een ‘Grammy nominated artist’ noemen. Ze werkte samen met onder anderen Beyoncé, Aretha Franklin, Blondie en Pink Floyd.

credits

muzikanten Candy Dulfer (sax), Roger Happel (toetsen, zang), Cyril Directie (drums) en Xander Buvelot (bas) foto Albert Hoogendoorn