André Kuipers

Op reis naar de toekomst
  • di 4 apr ’23
    20:15 uur - 22:50 uur
    pauze 21:30 uur
    grote zaal
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

Zet u straks uw eerste stappen op de maan? Wanneer landen we op Mars? Vinden we buitenaards leven?

Eén ding is zeker: astronaut André Kuipers vertelt als geen ander over de toekomst van het reizen in de ruimte. Eenmaal ‘boven’ vertelt hij aan jong en oud hoe het is om te wonen en te werken in gewichtsloosheid. Hij deelt zijn belevenissen in de ruimte en verhaalt over de enerverende tijd die we met zijn allen tegemoet gaan: de maan wordt opnieuw bezocht, deze keer om er te blijven. Ruimtetoerisme voor de steenrijken krijgt een boost en als het aan de filmindustrie ligt, wordt het internationale ruimtestation ISS zelfs het decor voor speelfilms. Intussen ontstaat er een nieuwe ruimterace.

De science-fiction van vandaag is de wetenschap van morgen. In zijn verhaal belicht André met de nodige humor een toekomst die bol staat van spannende activiteiten buiten onze dampkring. Zet een kleine stap naar het Isala en maak een reuzensprong de toekomst in.

André Kuipers woonde en werkte als astronaut van de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA in totaal 204 dagen in het internationale ruimtestation ISS. Na een succesvolle tour met uitverkochte zalen, waaronder de grote zaal van het Isala, keert André terug naar het theater en vertelt vol enthousiasme over wat het leven van een astronaut inhoudt en waarom ruimtevaart niet meer is weg te denken uit ons dagelijks leven en onze toekomst.