Sven Ratzke

Venus & Mars
‘Een onweerstaanbare performer’ (★★★★NRC)

Sven Ratzke heeft een gouden combi: hij is een fenomenaal zanger maar ook een buitengewoon entertainer van wie het publiek in de ban raakt. Met zijn nieuwe show duikt hij in de mooiste songs van de afgelopen eeuw.

Ratzke, entertainer pur sang en een internationale sensatie, bracht pers en publiek de laatste jaren regelmatig in vervoering met zijn Bowie-voorstellingen. Muzikale avonden van hoog niveau en klasse waarin hij legendarische songs naar eigen hand zette, voor ontroering zorgde en zijn publiek met verhalen op een tijdreis nam. 

Met zijn nieuwe voorstelling duikt hij in zijn catalogus van de mooiste muziek van de afgelopen eeuw. Muziek over het grote verlangen, waar iedereen een herinnering aan heeft, verschijnt op deze avond in compleet nieuw licht. Samen met zijn virtuoze pianist serveert hij u een buitengewoon muzikale avond, vol entertainment en internationale klasse. Ratzke raakt, fascineert, verrast en entertaint met deze show van wereldniveau. Met nummers van onder anderen Jacques Brel, Nick Cave, Nina Simone, Eurythmics, Leonard Cohen, Nina Hagen en uiteraard ook nog een vleugje David Bowie.

dit is een:
ARTi SHOCK

In het Isala kreeg Sven voor zijn Bowie-voorstelling Where are we now in het voorjaar van 2022 een 4,9 (uit 5) van het publiek, waardoor hij grote kans maakt op de Gouden Arti SHOCK. Verder won hij in 2022 een Musical Award voor zijn hoofdrol in de Rocky Horror show.

credits

muziek Jetse de Jong foto @Alek en Hanneke Wetzer