Jeugdtheaterhuis

Een wintervertelling!, naar Charles Dickens (en onszelf)
vanaf 7 jaar

In de familievoorstelling Een wintervertelling!, naar Charles Dickens (en onszelf) gaan jongeren van het Jeugdtheaterhuis aan de haal met het wereldberoemde A Christmas carol uit 1843.

Maar… ze maken het van NU! Ze stellen vragen bij het verhaal van Dickens en delen hun eigen ervaringen met elkaar en met jou. Hoe zit het eigenlijk met Scrooge: hoe kan het dat hij eerst zo’n hebzuchtige vrek is en daarna zijn geld weggeeft? Kan iemand eigenlijk wel veranderen? En waardoor zijn de spelers zelf geworden wie ze nu zijn?

De talentvolle acteurs laten zien wat ze in huis hebben: van dansen tot spoken word en van theater tot rocken in een bandje. Laat je meenemen in deze aanstekelijke, tegendraadse én grappige voorstelling geschikt voor iedereen van 7 jaar en ouder.

'Iedereen heeft een eigen verhaal, goed of slecht, en ik vind dat die verhalen gehoord moeten worden. Misschien herken jij je erin… en dat laat zien dat niemand alleen is.' (Jan, speler Een wintervertelling!)

Een wintervertelling!, naar Charles Dickens (en onszelf) wordt gespeeld door jongeren van de vooropleiding van het Jeugdtheaterhuis.

credits

samenstelling & regie Sharon Varekamp choreografie Hedwig Duykers tekstbijdragen Berneja Voskamp (i.s.m. spelers) spoken word Dorro Veen (i.s.m. spelers) spel cast A Carlijn Hoogeveen, Cécile Camphuis, David van den Bos, Gaia van ’t Holt, Hanke Miedema, Jente van Went, Jesper van Eijsden, Kaylana Ernst, Lisa de Kleer, Lotus Monks, Noah Hartman en Wim Oostrom cast B Dagmar Dinjens, Duco Ouwendijk, Jan van Est, Janne Janssen, Jessica Switzar, Kirsten Fasol, Matthijs Los, Mika Brunt, Mila Manduapessy, Nina Stigter, Robin Bergenhenegouwen en Stacy Schuitevoerder