Damn, honey

Zelf weten
bekend van de gelijknamige podcast

De founding mothers van Damn, honey de podcast zijn er klaar mee. In deze voorstelling over shit waar je als vrouw van deze tijd mee moet dealen, schoppen ze dit soort misverstanden met verve voor je onderuit.

Je ‘probleemzones’ moeten verbergen
Dat seks om de man draait
Dat het je eigen schuld is als je in je bil wordt geknepen

Aan de hand van hun eigen ervaringen laten Marie Lotte en Nydia zien hoe absurd sommige dingen zijn die we met z’n allen als doodnormaal beschouwen. Ze breken dwars door alle taboes heen en praten open over alles waarvan ze vroeger dachten dat Niemand Dit Ooit Te Weten Mocht Komen, in de hoop dat u zich minder alleen voelt. Verwacht een carrousel aan slecht geacteerde sketches, veel zelfspot, een lach en misschien zelfs een traan.

Feminisme niet meer nodig in Nederland? Onzin. Alleen al omdat u nu zit te twijfelen of u wel naar deze voorstelling wilt omdat er misschien wel een prominente rol is weggelegd voor okselhaar (brrr) of menstruatiebloed (gatverdamme)*.

*Marie Lotte en Nydia ontkennen noch bevestigen dat dit het geval is.

Trigger warning: Deze voorstelling gaat over shit waar je als vrouw mee moet dealen. Dit betekent dat er onder andere onderwerpen voorbij komen als eetstoornisproblematiek, seksueel grensoverschrijdend gedrag en victim blaming.

‘Ze hebben […] bakken charisma, attitude en zelfvertrouwen.' 
(Het Parool)

Er valt veel te genieten dankzij de geestige theatrale vondsten, de ontspannen publieksinteractie en het zichtbare plezier.’ (★★★de Volkskrant)

‘Zelf weten is niet uitsluitend vrolijk verpakt vermaak, maar ook een pleidooi voor educatie, feminisme en emancipatie.’ (Theaterkrant)

Marie Lotte en Nydia kun je kennen van hun boeken, de podcast Damn, honey en het instagramaccount @damnhoneyhetboek. In alles wat ze de wereld in slingeren is hun boodschap: doe waar je zelf zin in hebt! Ze hebben zelf ook nog van alles te leren en nemen mensen mee in hun zoektocht naar wat feminisme voor hen betekent.

credits

met Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen regie Stephanie Louwrier foto Tatjana Almuli en Casper Koster