Familie Flöz

Dr. Nest
Maskertheater met film, projecties en muziek

‘Zouden er Olympische Spelen bestaan voor magisch illusiespel, dan won Familie Flöz glansrijk goud, zilver én brons.’ (AD)

Familie Flöz maakt wonderschoon beeldend maskertheater zonder woorden. In Dr. Nest onderzoekt het Berlijnse theatercollectief de werking van ons brein en de diepten van onze ziel. Gesitueerd in de bizarre wereld van de psychiatrie creëren beweging, ruimte, woord, licht en geluid een verhaal over de breekbaarheid van het menselijk bestaan. Een verhaal dat tegelijkertijd tragisch én komisch is.

De jonge Dr. Nest worstelt met bittere herinneringen als hij in de nachttrein naar Villa Blanca stapt. Als hij aankomt in het sanatorium waar hij werkt, wordt hij geconfronteerd met de strubbelingen van zijn patiënten, hun gedoofde herinneringen, demonen, hallucinaties en hun lichamen die een eigen leven lijken te leiden. Maar wat in eerste instantie vreemd gedrag lijkt, wordt meer en meer een weerspiegeling van zijn eigen twijfels en onzekerheden. De dunne lijn tussen normaal en abnormaal, tussen gezond en ziek, vervaagt voor zijn ogen en langzaam verliest Dr. Nest de grip op zijn leven.

dit is een:
ARTi SHOCK

Familie Flöz brengt bijzonder theater. Het collectief laat u door expressief theater meevoelen met de spelers met hun masker. Laat u meevoeren en ontroeren, net als vele andere bezoekers in het Isala Theater. Zij waardeerden de voorstellingen van Familie Flöz steevast met een hoog cijfer in de strijd om de Gouden ARTi SHOCK.

credits

spel Fabian Baumgarten, Anna Kistel, Björn Leese, Benjamin Reber en Mats Suethoff regie Hajo Schüler foto Valeria Tomasulo