A clockwork orange

Tall Tales Company
vanaf 15 jaar

A clockwork orange is een tijdloos acrobatisch spektakel over de aantrekkingskracht en grenzen van geweld, geïnspireerd op de cultklassieker van Anthony Burgess.

Vijftig jaar na het verschijnen van de gelijknamige film brengen circusartiesten deze klassieker tot leven in een spectaculaire, bizarre en gewelddadig goede circusvoorstelling.

In een tijd vol incidenten met ogenschijnlijk lukraak geweld is de thematiek van A clockwork orange onverminderd relevant en actueel. De overheid staat steeds verdergaande maatregelen toe om het veiligheidsgevoel van burgers te vergroten. De doemscenario’s uit het boek verworden van dystopie tot mogelijke realiteit. De banaliteit van geweld gecombineerd met acrobatisch spektakel zorgt ervoor dat de voorstelling, net als de film en het boek, balanceert op een grens van humor, weerzin en fascinatie.

dit is een:
ARTi SHOCK

Het Rotterdamse stadsgezelschap Tall Tales Company maakt sinds 2012 een eigen vorm van circustheater, waarin circustechnieken in dienst staan van een verhaallijn. De afgelopen jaren groeide Tall Tales uit van klein festivalgezelschap tot een vaste waarde in het culturele landschap, met eigenzinnig werk dat te zien is in schouwburgen, op straat, op festivals en online. Na eerdere flirts met teksttoneel en beeldende kunst zoekt het gezelschap in A clockwork orange opnieuw de grenzen op van het circusgenre.

credits

foto Megin Zondervan