Bring on the night

The Policed
staconcert met de grootste hits van The Police

Het is inmiddels meer dan veertien jaar geleden dat The Police hun 2007/2008 'reunion tour' afrondde. Tributeband The Policed brengt deze avond iets van die energie, muzikaliteit en dynamiek terug op het podium.

Begin jaren tachtig was The Police de populairste band ter wereld. Met een totaal vernieuwende visie op pop en punk, melodie en ritme wisten Sting, Andy Summers en Stewart Copeland binnen korte tijd de wereld te veroveren. Iedereen die begin jaren tachtig een tiener was, herinnert zich nog de impact van hun eerste platen Outlandos d'amour, Regatta de blanc en die eerste indrukwekkende singles Roxanne, Can't stand losing you, So lonely, Message in a bottle en meer. 

The Policed brengt met een indrukwekkende podiumopstelling, die typisch kenmerkende instrumenten en sound van The Police alle hits van deze legendarische band vol enthousiasme weer tot leven. Voor iedereen die begin jaren tachtig tiener was... en hun kinderen. 

Barth de Klerk speelt en klinkt als Andy, en dat is niet makkelijk. Daarnaast heeft hij extra voetenwerk om - net als bij The Police- de originele Moog bass synthesizer te bedienen, zodat het The Police-geluid zo dicht mogelijk wordt benaderd. 

Anton Arema is de enige in Nederland die onvervalst bijna alle zangpartijen in de originele toonsoorten kan zingen. Anton speelt in vele formaties en doet daar het onmogelijke, nu bij The Policed. 

Kees de Jong speelt de drumpartijen van Stewart Copeland, die in grote mate de 'sound' van The Police bepalen. Ze zijn complex, syncopisch verrassend, maar vooral energiek en spectaculair creatief. Hard werken voor Kees. Inmiddels komt hij aardig in de buurt van zijn grote held. Dat hij op een van de 50 originele 2007 Reunion Anniversary 'Stewart Copeland drumkits' speelt, helpt ook.