Mathilde Santing

Renaissance
do 29
november

Sinds haar televisiedebuut in 1981 bij Sonja Barend veroverde Mathilde Santing de harten van een miljoenenpubliek. Inmiddels zingt ze al meer dan 35 jaar en toch wil ze nog een keer helemaal opnieuw beginnen.

In 2017 onderging Mathilde een ‘performance-enhancing’-behandeling van Brainspotting-uitvinder David Grand. De behandeling was indrukwekkend en zeer ontroerend. Een paar dagen later stond Mathilde alweer op het concertpodium en tot haar verbazing en vreugde was haar stem veel mooier geworden en haar creatieve durf nog groter. Het plezier, de zachtheid, de emotie krijgen sindsdien meer de ruimte. Mathilde voelt zich herboren en wil dat van de daken zingen. Voor dit theaterconcert is dan ook maar één titel denkbaar: Renaissance. In het najaar van 2018 zal op haar geboortedag een nieuw studio-album verschijnen.

Mathilde klinkt voller, rijker en dieper dan ooit te voren en toch ook alsof ze net uit het ei gekropen is. Niemand kan je zó laten luisteren naar het verhaal van een liedje als zij. Gedurende haar carrière won Mathilde drie Edisons en een Gouden Harp, en had ze grote hits met bijvoorbeeld Beautiful people en Wonderful life. Haar oeuvre levert Mathilde in 2007 een koninklijke onderscheiding op: ze is Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
 

 

'Als publiek kun je niet anders dan zeer geboeid blijven luisteren, de ruim twee uur, zonder pauze, zijn veel te snel voorbij.' (★★★★Theaterparadijs)

credits

foto Mark Kohn

 

© Isala Theater

powered by Peppered

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

meer informatie sluiten