Met meet & greet na afloop

De brief voor de koning, de musical (8+)

Robin van den Heuvel, Jochem Smit e.a.
zo 2
december

De musical De brief voor de koning is een ode aan een van de beste kinderboeken aller tijden. Het is verfilmd, het is vertaald... Maar het belangrijkste is dat het nog altijd wordt gelezen.

dit is een:
familievoorstelling

Yoeri moet van z’n moeder naar de bibliotheek. Heeft hij helemaal geen zin in. Dan opent hij een boek, De brief voor de koning van Tonke Dragt. En plotseling springen uit de bladzijden ridders, kastelen, jonkvrouwen, gemene spionnen en raadselachtige kluizenaars. Zo beleeft Yoeri het verhaal van de jonge Tiuri die een nacht moet doorbrengen in een kerker voordat hij tot ridder zal worden geslagen. Maar dan dient zich een vreemdeling aan met een geheimzinnige opdracht. Hij moet een brief brengen naar de Koning van Unauwen. Een brief waar de wereldvrede van afhangt. Wat doet hij? Kiest hij voor de riddertitel of voor het belang van de mensheid? En dat laatste is een avontuur niet zonder gevaar...

Een theatervoorstelling waardoor je weer zin krijgt om een boek te lezen!


zing mee in de voorstelling 
Als je tussen de 7 en 17 jaar bent is, kun je je hier aanmelden voor het meezingen met het lied De regenboogrivier. Je krijgt de kans om aan het einde van de voorstelling dit lied op het toneel voor het aanwezige publiek ten gehore te brengen. Je staat samen met de acteurs op het toneel, maar wel vol in schijnwerpers. Hoe leuk is dat?
Na de inschrijving ontvang je meer informatie om het liedje te oefenen en instuderen. Het zou ook prettig zijn als je 45 minuten voor aanvang van de voorstelling aanwezig bent in het theater, zodat de laatste dingen nog aan jou verteld kunnen worden (waar je het toneel op kan, of er meer mensen meezingen, enz.). Doe je mee?

winactie Download deze kleurplaat van De brief voor de koning en maak kans op het boek.

schrijf een brief aan de koning In de voorstelling moet Tiuri een brief bezorgen bij de koning van Unauwen. Een brief waar de wereldvrede vanaf hangt. Heb jij een belangrijk bericht voor onze koning Willem-Alexander? Of een leuk bericht? Schrijf dan een brief! Via een speciale website kun je je brief schrijven of uploaden. Of stuur 'm op via de post of neem 'm mee naar de voorstelling en stop de brief in de speciale brievenbus in de foyer.

credits

spel Robin van den Heuvel, Jochem Smit, Lars Mak e.a. regie en script Dick van den Heuvel muziek Jeroen Sleyfer illustratie Luuk Poorthuis foto Andy Doornhein

© Isala Theater

powered by Peppered

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

meer informatie sluiten