De brief voor de koning, de musical (8+)

Robin van den Heuvel, Jochem Smit e.a.
zo 2
december

De musical De brief voor de Koning is een ode aan een van de beste kinderboeken aller tijden. Het is verfilmd, het is vertaald... Maar het belangrijkste is dat het nog altijd wordt gelezen.

dit is een:
familievoorstelling

Yoeri moet van z’n moeder naar de bibliotheek. Heeft hij helemaal geen zin in. Dan opent hij een boek, De brief voor de Koning van Tonke Dragt. En plotseling springen uit de bladzijden ridders, kastelen, jonkvrouwen, gemene spionnen en raadselachtige kluizenaars. Zo beleeft Yoeri het verhaal van de jonge Tiuri die een nacht moet doorbrengen in een kerker voordat hij tot ridder zal worden geslagen. Maar dan dient zich een vreemdeling aan met een geheimzinnige opdracht. Hij moet een brief brengen naar de Koning van Unauwen. Een brief waar de wereldvrede van afhangt. Wat doet hij? Kiest hij voor de riddertitel of voor het belang van de mensheid? En dat laatste is een avontuur niet zonder gevaar...

Een theatervoorstelling waardoor je weer zin krijgt om een boek te lezen!

Dick van den Heuvel schrijft en regisseert, Jeroen Sleyfer maakt muziek voor een toverachtige musical over een reis door de wereld van boeken en fantasie.

credits

spel Robin van den Heuvel, Jochem Smit, Lars Mak e.a. regie en script Dick van den Heuvel muziek Jeroen Sleyfer illustratie Luuk Poorthuis foto Andy Doornhein

© Isala Theater

powered by Peppered

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

meer informatie sluiten