Alex Ploeg

Ultimatum
do 6
december

Alex is lid van de Comedytrain en won de Publieksprijs van Cameretten 2016. Onlangs werd hij in de Volkskrant uitgeroepen tot Comedy Talent van 2018. Dit voorjaar was Alex te zien in een nieuw seizoen van het satirische sketchprogramma Klikbeet (NTR). 

dit is een:
Isala Schijf van 5

Soms moet je jezelf een Ultimatum stellen. Bepalen wie je bent. Sterk zijn. Volwassen worden. Ergens voor staan. Alex weigert dit al jaren. Want kom op, hoe doe je dat als je een vat vol tegenstrijdigheden bent? Alex Ploeg is een zelfverzekerde jongen die het allemaal niet weet. Die rake vragen stelt over onderwerpen die er niet toe doen. Die razendsnel is maar stagneert. Een coming of age story, après la lettre. 

'Het is knap hoe hij met zijn grappige anekdotes ook dieperliggende thema’s weet aan te snijden, zoals eenzaamheid en de angst om volwassen te worden.' (★★★★NRC)

'Om het tegenovergestelde van een mislukkeling te zien hoef je alleen maar naar het podium te kijken: daar staat een zelfverzekerde zaalinpakker te doen waar-ie goed in is.' (★★★★de Volkskrant)

'Behalve een grappenkanon blijkt Ploeg een begenadigd gitarist.' (★★★★Trouw)

Ploeg heeft een programma gemaakt dat, met name voor veel millennials, precies de juiste snaar raakt.
★★★★8weekly

credits

foto Diederick Bulstra

© Isala Theater

powered by Peppered

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

meer informatie sluiten