Yentl en de Boer

Modderkruipers
reprise
  • vr 8 mrt ’24
    20:15 uur - 22:00 uur
    grote zaal
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

Wanneer de voorstelling op uitverkocht staat kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst, want mogelijk komen er kaarten retour. Meld u hier aan voor de wachtlijst.

Yentl en de Boer en hun muzikanten komen voor de tweede keer naar het Isala met Modderkruipers, vol grappige en ontroerende liedjes. Over heldenmoed en vluchtdrang. Het comfort van de warme blubber, terwijl de grimmige wereld juist om helden roept.

Modderkruipers. Vissen die zich bij het eerste teken van gevaar diep in de modder verstoppen. Wordt er gevochten? Weg is de modderkruiper. Ingewikkelde gesprekken? ‘Duiken,’ zegt de vette aal. Er wordt gevraagd naar politieke overtuigingen? ‘Blup blup,’ klinken de zuurstofbelletjes al door de dikke derrie.

Yentl en de Boer kennen we van hun fantasierijke theaterprogramma’s en talige liedjes. Afgelopen seizoen maakte het duo een uitstapje naar de televisie met hun vierdelige muzikale comedyserie Yentl en de Boer de serie. Tussen alle lockdowns waren ze in het Isala te vinden met de veelgeprezen voorstelling De kampvuursessies, waarmee ze hun tweede Annie M.G. Schmidtprijs wonnen en ze zich definitief tot de kopgroep van het muzikale cabaret mogen rekenen.

'Ontroerend én walgelijk schaamteloos: Yentl en de Boer zingen alweer een prachtig cabaretconcert' (★★★★NRC)

'De grootste troef van dit muzikale cabaretduo [...] is dat ze weten hoe je aantrekkelijk en toegankelijk theater maakt.' (★★★★Trouw)

'Yentl en de Boer gaan muzikaal los in nieuwe voorstelling.' (★★★★Telegraaf)

'Ze zorgden voor een geweldig dynamisch podiumbeeld, mede mogelijk gemaakt door hun zwierige kostuums.' (★★★de Volkskrant)

 

De Cabaret Collectie Dit is een selectie van de meest in het oog springende cabaret- en kleinkunstvoorstellingen van het afgelopen seizoen. Modderkruipers van Yentl en de Boer is dit jaar geselecteerd door de jury's. 

credits

spel Yentl Schieman en Christine de Boer muziek Charly Zastrau (piano) & David Gram (gitaar) foto Thijs Meuwese, Daan Colijn en bulletray