Conny Janssen Danst

ZIEL
  • di 12 mrt ’24
    20:15 uur - 21:30 uur
    grote zaal
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

Het Rotterdamse dansgezelschap Conny Janssen Danst presenteert de nieuwe voorstelling ZIEL, waarin het verlangen om voluit te leven leidend is. Met een ijzersterke, avontuurlijke groep dansers bestaande uit jong talent en bekende gezichten.

ZIEL is een ode aan het leven, met al zijn ups en downs, zijn verrassingen en teleurstellingen. Van verstilde momenten tot uitbundige vieringen, van pijnlijke confrontaties tot hoopvolle verwachtingen. In ZIEL geven we uiting aan de drang vrij en onbezonnen te zijn, de luiken open te gooien en in het diepe te duiken, zonder angst of schroom.

In haar voorstellingen herkennen we onszelf en de wil om contact te maken. Haar dans brengt werelden bij elkaar.’ (Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb)

'Ziel van Conny Janssen Danst is een fraaie, sterk gedanste voorstelling met een spectaculair toneelbeeld.' (★★★★de Volkskrant)

'Janssen is ontegenzeggelijk een van de beste dansmakers van Nederland. De duetten neigen soms naar het sentimentele (o, de liefde!), maar daar staat altijd wel een robuuste tackle of verrassende lift tegenover.' (★★★Trouw)

'Ziel is een gedanste ode aan het leven, met als inzet als individu op te gaan in het geheel.' (Theaterkrant)

Conny Janssen presenteert pure dans die is ingekleurd met een menselijke touch. Janssen kiest ook nu voor dansers met een uitgesproken karakter die op het toneel staan als mensen van vlees en bloed. Breekbaar, strijdbaar en gepassioneerd. Motto van de choreograaf: ‘In een wereld die steeds harder en onmenselijker wordt, moeten we ruimte maken voor persoonlijke verhalen.
De choreografieën van Conny Janssen worden getypeerd als inventief, fysiek krachtig en ontroerend. Zij haalt haar inspiratie uit het grootstedelijke leven: een snelle en vitale wereld vol diversiteit. Haar danstaal staat niet op zichzelf, maar vloeit samen met een geraffineerde muziekkeuze, vormgeving en belichting.

prijzen Naast de diverse prijzen voor haar oeuvre werd Conny Janssen ook voor haar persoonlijke verdiensten beloond met o.a. de titel ‘Gezichtsbepalend’ door de Provincie Zuid Holland (2007) en benoemd tot ‘Ridder in de Orde van Oranje-Nassau’ (2012). Janssen nam in 2016 de Rotterdam Promotie Prijs in ontvangst uit handen van de burgemeester Ahmed Aboutaleb. In 2019 reikte minister Ingrid van Engelshoven aan Conny Janssen de Gouden Zwaan uit. De prestigieuze oeuvreprijs werd door de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties aan de choreograaf toegekend voor de grote bijdrage die zij met haar werk aan de Nederlandse dans heeft geleverd.

credits

choregrafie Conny Janssen dans Adi Amit, Pedro Correia (stage), Alfonso López González, Pedro Ricardo Henry, Maud Huizing, Sara Mistrorigo (stage), Gaspar Ribeiro (stage), Mariko Shimoda, Remy Tilburg en Carmine Vigliotti repetitor Yanaika Holle, Erik Spruijt toneelbeeld Thomas Rupert muziek Alessandro Cortini, Jóhann Jóhannson, Iggy Pop, Pan Sonic, Maartje Teussink e.a. video-ontwerp Davide Bellotta, Thomas Rupert videorealisatie Davide Bellotta foto Andreas Terlaak