TG Suburbia: Troost & zonen

Peter Blok, Aus Greidanus sr. e.a.
di 11
december

Grootvader van 75, zijn zoon van 50plus en twee kleinzoons van begin 30. Opa vult zijn pensioengat als Schnabbelsinterklaas, zijn zoon draagt stiekem jurken. En de kleinzoons? Die zitten knel in hun carrières, hun liefdes.

Deze zwarte komedie  gaat over vier mannen van drie verschillende generaties, zonder moeder of partner. Komisch in hun tragiek. Tragisch in hun verbondenheid. Al jaren hebben ze elkaar niet willen zien. Een wrede speling van het lot maakt dat ze alsnog op elkaar aangewezen zijn. Grootvader zal, samen met zijn kleinzoons, opnieuw voor 'zijn' kind moeten zorgen. Maar binnen de kortste keren raken ze verstrikt in hun verleden, heden en toekomst.

Schrijver Peer Wittenbols en regisseur Rob Ligthert hebben sinds de jaren negentig een rijk geschakeerd oeuvre opgebouwd en oogstten succes met toneelstukken als Liefdeslied, Honingjagers en Winterbloemen.


'Korte mooie zinnetjes, snelle schakelingen, pittige dialogen en droogkomische oneliners die gootsteenrealisme vermijden.' (★★★de Volkskrant)

'Een buitengewoon charmante, lichtvoetige familieschets, waarbij iedere punt en komma uitstekend en zorgvuldig wordt uitgeserveerd door alle vier de acteurs. Werkelijk een genot om naar te kijken.' (★★★★Telegraaf)

'Aus Greidanus sr. is in zijn rol als opa, die bijklust als Sinterklaas, verrukkelijk in al zijn laconieke nuchterheid.' (Noord Nederlands Dagblad)

Het zijn stuk voor stuk prachtige, intrigerende personages.
Theaterkrant

credits

spel Peter Blok, Aus Greidanus sr., Justus van Dillen en Xander van Vledder regie Rob Ligthert tekst Peer Wittenbols foto Eddy Wenting en Paulina Matusiak

© Isala Theater

powered by Peppered

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

meer informatie sluiten