Viva la diva!

Frédérique Sluyterman van Loo & Erik Brey
Over de operazangeres die geen noot zuiver zong
  • vr 8 mrt ’24
    20:30 uur - 21:50 uur
    Luc Lutz zaal
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

Viva la diva! is het waargebeurde verhaal over de gefortuneerde operazangeres Florence Foster Jenkins die hemeltergend vals zingt. En iedereen weet dat, behalve zijzelf. Een komische, (a)muzikale komedie door Frédérique Sluyterman van Loo en haar man Erik Brey.

In het New York van de jaren ’40 zal de gefortuneerde society-dame Florence Foster Jenkins gaan optreden met een klassiek zang-recital in de prestigieuze Carnegie Hall. Het is uitverkocht, maar ze zingt dus ontzettend vals. Een verrukkelijke voorstelling waarmee groot succes werd geoogst op het Edinburgh Festival Fringe (1992), maar die daarna nooit meer te zien was. Een grappige voorstelling die uw oren zal pijnigen, uw lachspieren zal aanspannen, maar ook uw hart zal verwarmen. Theater is een lach én een traan, toch?

Er wordt live (vals) gezongen en op de piano gespeeld.

'Zowel Frédérique als Erik zetten hun personages sterk neer en laten deze niet los tot de laatste seconde samen op het podium. [...] Je zit als toeschouwer te kijken naar een mooi en grappig verhaal.' (★★★★Musicalsites)

'Frédérique Sluyterman van Loo is fenomenaal in de rol van Florence.' (Musicalnieuws.nl)

credits

 script Chris Balance spelregie Han Oldigs foto Annemieke van der Togt