Christian van Eijkelenburg

Drift
  • vr 27 okt ’23
    20:30 uur
    Luc Lutz zaal
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

Een verfrissend, absurdistisch, cabaretspektakel over het (niet) toegeven aan je eigen menselijke driften. Welke emoties, gedragingen en verlangens hebben we geaccepteerd en welke worden we geacht te onderdrukken?

Aan de hand van eigenzinnige verhalen, gemixt met elektronische beats, kleurrijke visuele droombeelden, filosofische uitbarstingen, absurde lipsync-acts en theatrale driftbuien, zoekt Christian naar antwoorden en toont hij ons (on)vermogen onszelf te zijn te midden van de ander. Drift is de theatertrip die je móét beleven.

Voortreffelijk spel met een perfecte timing.’ (★★★★1/2 ilovetheater)

Modern, hip, absurdistisch en werkelijk ontzettend grappig.’ (★★★★Theaterparadijs)

Verrassend cabaret met mooie animaties en filmbeelden.’ (★★★de Volkskrant)

Een groot talent voor absurdisme.’ (Theaterkrant)

Christian van Eijkelenburg maakte ruim zes jaar onderdeel uit van cabaretduo De Fransse Eijkel. Na mooie successen te hebben geboekt werd het voor Christian tijd om toe te geven aan zijn innerlijke driften. Vorig seizoen was hij daarom in de theaters te bewonderen met zijn eerste solovoorstelling Drift. Als klap op de vuurpijl won hij in 2022 ook nog het Stijgend Applaus Stipendium, dat werd uitgereikt door de VSCD-cabaretjury. Daarom bestormt Christian dit seizoen ook het Isala Theater met Drift.

credits

regie Wil van der Meer foto Thijs Maas