Micha Molthoff en band

50 shades to fiddle
  • za 6 apr ’24
    20:30 uur
    Luc Lutz zaal
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

De zeer veelzijdige violist Micha Molthoff vertolkt tijdloze vioolthema’s op briljante wijze en vertelt het verleidelijke verhaal van de violist en zijn muze: de viool.

Kaarslicht, tafel voor twee en op de achtergrond romantische vioolklanken. De viool kent vele kanten en gezichten, maar is het instrument dat het meest geassocieerd wordt met passie, romantiek en de liefde. Micha Molthoff zoekt in zijn theaterconcert de grenzen op van de romantiek en verleidt u met hartstochtelijke muziek. In 50 shades to fiddle klinkt het verlangen en de weemoed van chansonniers als Brel en Aznavour, afgewisseld met het vuur van de zigeunerviool, waarin passie en virtuositeit samenkomen.

Micha Molthoff (1968) trad op met een keur aan nationale en internationale artiesten waaronder Ute Lemper en Herman van Veen en speelde op concertpodia over de hele wereld. In de afgelopen twintig jaar componeerde Micha de muziek voor een groot aantal documentaire- en speelfilms, theaterproducties en dansvoorstellingen. Micha’s muziek wordt beïnvloed door onder meer Oost-Europese muziek, Argentijnse tango en Frans-, Spaans- en Nederlandstalige chansons en liedjes. Vanaf 1990 werd hij gecoacht door Daniel van Zweden, wat resulteerde in de oprichting van het Micha Molthoff Ensemble en enkele jaren later het viool-piano duo waarmee zij nog altijd optreden.

credits

muzikanten Micha Molthoff, Vera Marijt en Vlado Spisiak foto Marco Bakker