Sven Hammond Big Band

plays Ray Charles
  • do 9 nov ’23
    20:15 uur
    grote zaal
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

Wanneer de voorstelling op uitverkocht staat kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst, want mogelijk komen er kaarten retour. Meld u hier aan voor de wachtlijst.

In de allereerste theatershow van de 16-koppige Sven Hammond Big Band maken we een reis door de muzikale carrière van Ray Charles, zowel als pianist, componist/songwriter en uiteraard als zanger. 

Wie kent hem niet: Ray Charles. Een pionier voor muziekgenres als soul, jazz, blues en rhythm & blues. Bekend van songs als Hallelujah I love her so, I’ve got a woman, Here we go again, Unchain my heart en natuurlijk Georgia on my mind. Als een van de allereerste muzikanten liet hij zich vaak begeleiden door een big band en is hij een van de internationale artiesten die het meest heeft opgetreden op het North Sea Jazz Festival.

Sven Hammond en zijn band staan stil bij hoe belangrijk hij is geweest als het gaat om diversiteit (als een van de eerste zwarte muzikanten wist hij een groot publiek te bereiken) en hoe hij omging met zijn handicap (als kind werd hij blind door een glaucoom). Ook komen persoonlijke anekdotes en verhalen van de muzikanten voorbij, over waarom hij een inspiratiebron voor hen was en nog steeds is. U kent de Sven Hammond Big Band wellicht als de vaste band van Matthijs gaat door.