Boban Benjamin Braspenning

Boompje, beestje
  • za 16 dec ’23
    20:30 uur - 22:00 uur
    Luc Lutz zaal
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

Boban Benjamin Braspenning is een kersvers cabarettalent en bestormt de theaters met zijn muzikale cabaretshow over woningnood.

Boban schreef deze voorstelling (geheel in stijl) vanuit zijn studentenkamer, waar hij noodgedwongen is blijven hangen. Daarom duikt hij namens de pechgeneratie in de wereld van de woningmarkt. Dat doet hij met piano, gitaar en een geestige gedachtegang. Hij stuit op woonkloven, sprookjes en financiële ratsen van vermogenden. Opgegroeid in de periferie van de kak en als afgestudeerd econoom en ethicus kan hij niet anders dan zich daar dubbelzinnig toe verhouden. Met aanstekelijk enthousiasme en opgewekt cynisme houdt hij u een scherpe spiegel voor. Een spiegel waar hij zelf maar moeilijk in kan kijken.

Boban speelt Boompje, beestje overal waar u geen huis kunt vinden. Precies! Door hééél het land. Dus kom kijken en ga huilend (van het lachen) naar huis (als u dat heeft).

'Een veelzijdig multitalent met een jaloersmakend goed debuut.' (Theaterkrant)

Boban Benjamin Braspenning (1994) is winnaar van de jury- en publieksprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival 2021. Hij was te zien bij De slimste mens en Spijkers met koppen en ging viraal op Dumpert. Daarnaast is hij schrijver van een kinderboek over banken, wat hij presenteerde in Koninklijk Theater Carré.

Deze ethische econoom houdt met zijn intelligente liedjes het publiek een scherpe spiegel voor. De liedjes hebben stuk voor stuk oorwormpotentie.’ (Juryrapport Groninger Studenten Cabaret Festival 2021)

credits

foto Merlijn Doomernik