Harry Sacksioni

Dat kunnen ze allemáál wel zeggen…
50 jaar on stage!
  • do 21 mrt ’24
    20:15 uur - 22:40 uur
    pauze 21:10 uur
    grote zaal
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

Gitaarvirtuoos Harry Sacksioni viert zijn vijftigjarig jubileum met een nieuw soloprogramma plus de uitkomst van zijn gelijknamige anekdotenboek. Omdat hij in de afgelopen vijftig jaar honderden nummers heeft geschreven, zal zijn setlist ieder optreden anders zijn.

Hij kan het zelf bijna niet geloven, maar Harry Sacksioni is in die vijftig jaar toch echt ieder jaar op tournee geweest, in binnen- en buitenland. Een enorme prestatie. Neem daarbij het feit dat hij dat bijna ieder jaar deed met nieuw geschreven nummers en het zal niemand verbazen dat dit jubileumprogramma rijkelijk gevuld is met hoogtepunten uit zijn rijke catalogus. Omdat zijn inspiratie om nieuwe composities te schrijven nooit lijkt te stoppen, zal ook zijn nieuwste werk onderdeel uitmaken van dit optreden. 

De titel van dit programma verwijst naar een van de vele verhalen uit Harry’s boek, het resultaat van vijftig jaar reizen en optreden. Mooie, bizarre, bijzondere en grappige anekdoten waarvan een aantal ook zeker tijdens dit jubileumprogramma voorbij zal komen.

Harry Sacksioni’s technisch vermogen om ‘een hele band uit zijn gitaar te toveren’, gemixt met zijn ontwapenende en humoristische verteltrant, maken van dit jubileumoptreden een overrompelende en persoonlijke gebeurtenis. Hij maakt meer dan waar wat we al jarenlang van hem weten: dat hij een eigenzinnig en uniek fenomeen is binnen de Nederlandse muziekwereld. Niet voor niets is hij winnaar van een Edison, Ridder in de Orde van Oranje Nassau, werd er een trein naar hem vernoemd en werd hij begin dit jaar voor het dertiende jaar op rij verkozen tot Beste Akoestische Gitarist van de Benelux.

credits

foto Jan Swinkels en Dolf de Meijer