Rosa da Silva

A vida rosa
  • vr 16 feb ’24
    20:30 uur
    Luc Lutz zaal
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

Een persoonlijke en muzikale voorstelling waarin je Rosa op haar meest kwetsbaar ziet, maar ook op haar meest strijdlustig. Gewapend met ‘die stem!’, de beste stem in de kleinkunst. 

‘Straks ga ik genieten’. Maar wanneer is straks? En hoe weet je of je aan het genieten bent? Na een tijd op een roze wolk te hebben geleefd is Rosa weer geland. Sinds de geboorte van haar dochter vraagt ze zich af of ze tot nu toe wel haar eigen weg heeft bewandeld. In A vida rosa maakt ze je deelgenoot van deze zoektocht. Is het allemaal wel zo rooskleurig geworden als ze verwachtte? Natuurlijk passeren alle (goedbedoelde) adviezen van (niet) inspirerende mensen om haar heen de revue en als het meezit wordt er een nieuwe Rosa geboren. 

Verwacht een mix van mooie luisterliedjes, geschreven door tekstschrijver Tim Teunissen en componist Sergio Escoda. Muziek waarin haar liefde voor Americana en haar amor voor Bossanova duidelijk naar voren zal komen! 

De pers over eerdere voorstellingen van Rosa:
Die stem!’ (de Volkskrant)
Ze is de baas van het podium.’ (Theaterkrant)
Haar typetjes zijn geweldig.’ (NRC)
Een sterke performance.’ (De Telegraaf)

Rosa da Silva beleefde de afgelopen twee theaterseizoenen haar debuut met de veelgeprezen voorstelling Daar moet je heen. In 2019 won ze de jury- en publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. In 2021 ontving ze een nominatie voor de Annie M.G. Schmidtprijs voor het lied Als het zover is. Een nieuwkomer was Rosa niet in het Nederlandse theater. Met hoofdrollen in het theaterstuk ANNE en de musical De tweeling bewees ze al op het podium thuis te horen.

credits

tekst Tim Teunissen, Rosa da Silva en Peer Wittenbols muziek Sergio Escoda regie Laurens Krispijn de Boer foto Henri Verhoef