Saskia Noort, Stella Bergsma e.a.

Unbeschreiblich weiblich
  • do 16 nov ’23
    20:15 uur
    grote zaal
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

Wat is een vrouw eigenlijk? Is ze haar maatschappelijke positie? Haar lichaam? Haar relaties of uiterlijk? Is dit alles met een pen te beschrijven? Saskia Noort en Stella Bergsma wagen zich eraan.

Samen met hun bloedeigen band Flaming Vulva's en een divers leger aan schrijfsters beschrijven en bezingen ze alles wat ze meemaken, wat hen opwindt of irriteert, kortom hoe het is om vrouw te zijn deze tijd. Van daten tot bodyshamen. Van abortus tot ouderschap. Van politiek tot romantiek. Verwacht te huilen, te lachen en ademstokkende herkenning. Als u de zaal verlaat voelt u zich geïnspireerd, vol zusterliefde en natuurlijk... onbeschrijfelijk vrouwelijk! 

dit is een:

Saskia Noort is schrijfster en columniste. Van haar boeken werden ruim drie miljoen exemplaren verkocht. Haar werk werd in vijftien talen vertaald en onder meer Nieuwe buren en De eetclub werden bewerkt voor televisie, film en theater. In haar carrière heeft Saskia meerdere prijzen mogen ontvangen, waaronder de GNM Meesterprijs voor haar gehele oeuvre en twee nominaties voor De Gouden Strop voor Terug naar de Kust en De eetclub. Op 30 juni 2023 verscheen haar nieuwe boek De nazaten.

Stella Bergsma is schrijver, opiniemaker en frontvrouw van de band EinsteinBarbie. Ze is de bedenkster van de term 'sletvrees', dat in 2014 werd opgenomen in de Van Dale. Als uitgesproken feminist is zij niet bang om haar mond op te doen en de discussie over dit onderwerp aan te gaan. Stella schrijft columns voor onder meer de Volkskrant, HP/De Tijd, De Morgen, NTR en Linda, over politiek, actualiteiten, seks en andere ongemakkelijke zaken. In 2022 maakte ze de tv-documentaire Sorry voor de tieten, waarin ze het taboe op vrouwenborsten onderzoekt.


credits

met Saskia Noort, Stella Bergsma en wisselende gastschrijfsters regie Wimie Wilhelm  muzikanten Julia Schellekens (dochter van Saskia), Louisa Brunhoso en Judith Rijsenbrij foto Ellen van Bennekom