The Kik

Bal populaire
  • za 20 apr ’24
    20:15 uur
    grote zaal
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

Wanneer de voorstelling op uitverkocht staat kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst, want mogelijk komen er kaarten retour. Meld u hier aan voor de wachtlijst.

Levensliederen, smartlappen en tranentrekkers: het was een kwestie van tijd voordat The Kik, onder aanvoering van Dave von Raven, zich eraan zou wagen.

In de periode waarin alle goede sfeer voorgoed verdwenen leek, bouwde Dave een eigen kroegje in zijn huis. Belgische biertjes bij gedimd licht, Decap dansorgel, een gezonde dosis weemoed en torenhoge stapels platen van Johnny Hoes, Eddy Wally, Corry Konings en Johnny Jordaan. Dit vormde de inspiratie voor het schrijven van een album vol levensliederen. Liedjes waarin gezelligheid en ambiance de boventoon voeren, ruimte is voor nostalgie en romantiek en waar melancholie steeds op de loer ligt.

The Kik opereert sinds 2011 vanuit Rotterdam. In 2013 is de band huisband in het achtste seizoen van De Wereld Draait Door, waarna de band menig clubtour doet en op festivals speelt. In 2015 werkt The Kik samen met Armand, wat resulteert in een album. In 2019 speelt The Kik Boudewijn de Groots eerste twee albums. De band bracht, naast het album met Armand, tot op heden vier LP’s uit met eigen werk, twee albums met hertaalde liederen en een live album van het Boudewijn de Groot-materiaal. De laatste jaren is The Kik regelmatig huisband bij Beau.

credits

muzikanten Dave von Raven (zang, gitaar, toetsen), Ries Doms (drums, percussie), Marcel Groenewegen (bas), Arjan Spies (zang, gitaar) Paul Zoontjens (toetsen) foto Lenny Oosterwijk