The Cinemusic experience

René Mioch en het Cinemusic orkest
  • za 10 feb ’24
    20:15 uur
    grote zaal
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

Na een succesvolle tournee komt het Cinemusic orkest nu voor het eerst naar het Isala. In deze unieke belevenis speelt het 36-koppige orkest de filmmuziek van meer dan twintig wereldberoemde speelfilms, met synchroon op de achtergrond de originele filmbeelden op een groot scherm.

Op het avondvullende programma staan onder andere Harry Potter, James Bond, Dances with wolves, Lord of the rings, The imitation game, Da Vinci code en actuele  blockbusters uit de afgelopen jaren Het is een meeslepende concertshow met veel licht- en geluidseffecten. Het programma wordt gepresenteerd door niemand minder dan filmjournalist René Mioch. De kennis van Mioch over films en zijn interviews met de vele filmacteurs, regisseurs en componisten zijn integraal onderdeel van de show. Het orkest staat onder leiding van dirigent Henk Ummels.

The Cinemusic experience is een idee van ondernemer John van der Sluijs en pianist Ruud Luttikhuizen. Eind 2019 hebben zij het initiatief genomen om een professioneel orkest op te richten dat bekende filmmuziek live speelt in combinatie met de filmbeelden op een groot scherm

René Mioch is als filmjournalist bekend geworden door zijn RTL-programma Films en sterren. In dit programma interviewde hij grote filmsterren als Tom Cruise, Sharon Stone en Johnny Depp en ging hij in gesprek met wereldberoemde componisten als Hans Zimmer en John Williams. René Mioch wordt regelmatig bij de Nederlandse tv-programma’s gevraagd om nieuwe binnen- en buitenlandse filmreleases te becommentariëren.

credits

foto Lars Bezemer Just Wieb