Sonny Boy

Solo Stories: Tarikh Janssen
Van de makers van Ma en Nu ik je zie
  • di 26 mrt ’24
    20:15 uur - 21:35 uur
    grote zaal
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

Met de monoloog Sonny Boy komen Rika en Waldemar Nods uit de magistrale roman van Annejet van der Zijl wederom tot leven. Nu door de ogen van hun zoon.

Aan de vooravond van zijn 37ste verjaardag probeert Waldy Nods, even oud als zijn vader is geworden, de herinneringen aan zijn ouders te ordenen. Ze moeten van ver komen en het zijn er niet veel. Op zijn 14de werden Rika en Waldemar door de Tweede Wereldoorlog uit zijn leven gerukt. Als jongen werd hij heen en weer geslingerd tussen Hollandse familieleden waar hij zich nooit thuisvoelde. Als man hoopt hij zijn basis te vinden in de verhalen over zijn ouders, de Nederlandse en de Surinaamse. Waarom was hij hun Sonny Boy? Welk deel van hen zit in hem? Bij wie hoort hij echt?

Nu dus het bekende verhaal door de ogen van hun zoon. De zoon die ze nooit hebben zien opgroeien en niet konden beschermen. De zoon die zich door de schittering van hun afwezigheid moest zien te redden in een wereld waar hij niet altijd even welkom was. Gespeeld door Tarikh Janssen (The bodyguard, Ik wist het, Drijfvermogen en Kamp van Koningsbrugge).

'Intieme solovoorstelling met Tarikh Janssen geeft nieuwe laag aan succesboek Sonny Boy.' (★★★De Telegraaf)

'Tarikh Jansen brengt het levensverhaal van Sonny Boy heel dichtbij.' (Theaterkrant)

'Integere vertelling met belangrijke lessen van vroeger, voor nu.' (★★★★Musicalsites)

credits

regie Benno Hoogveld script Manoushka Zeegelaar Breeveld muziek Rik Ronner decorontwerp Paul Boereboom lichtontwerp Jasper Nijholt kostuums Glenn Hewitt techniek Martijn Passchier foto Annemieke van der Togt