Pieter Jouke

Sluikstort
  • za 13 apr ’24
    20:30 uur
    Luc Lutz zaal
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

Dit is Pieter Jouke zijn zevende voorstelling. En zoals hij altijd zegt: ‘Ik maak eerst zes oefenvoorstellingen.’ Dus eigenlijk kan het niet anders dan dat dit zijn meest bijzondere voorstelling wordt. Maar ja. Hij zal ook wel weer een achtste maken, solo.

Jouke is uitgegroeid tot een alternatief voor Herman Finkers en Kees Torn, taalkunstenaars die momenteel niet op de podia te vinden zijn. Zijn associaties zijn geestig en vindingrijk.’ (★★★★NRC)

Jouke excelleerde op de buis bij het oneliners gezelschap van Padoem Patsss (BNN-VARA). Daarnaast schrijft hij teksten voor verschillende cabaretiers en voor vele radio- en tv-programma’s. Zowerkt Pieter mee aan Dit was het nieuws en eerder aan het satirische programma Zondag met Lubach en De Avondshow met Arjen Lubach, hij was te horen bij De Taalstaat, bij GIEL op VERONICA. Jouke is een van de drie breinen achter Buro Renkema (samen met Arjen Lubach en Edo Schoonbeek). Verder maakt hij deel uit van De Staat van Verwarring (met absurdist Ronald Snijders) waarmee ze in de in de theaters spelen.

credits

regie Annelies Herfst foto Thierry Schut