Dominic Seldis’ favourites

Dominic Seldis
Engelstalig programma
  • vr 22 mrt ’24
    20:15 uur
    grote zaal
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

Dominic brengt in Dominic Seldis’ favourites zijn twee grootste liefdes samen: muziek en verhalen vertellen. Bijzondere muzikale momenten en fascinerende gebeurtenissen die hem tot een van de meest geliefde klassieke musici in Nederland hebben gemaakt.

Dominic Seldis’ favourites wordt een persoonlijke show waarin Dominics eindeloze enthousiasme voor de mooiste muziek tot uiting komt. Dominic speelt samen met zijn orkest zijn favoriete muziek met spectaculaire enscenering en licht, waardoor u wordt overspoeld met muzikale vreugde.

NB Dit is een Engelstalig programma

Dominic Seldis is sinds 2008 1e solocontrabassist van het Concertgebouworkest. Daarnaast is hij een geliefd kamermusicus en actief als solist (bij het KCO, London Symphony Orchestra,  Philharmonia Orchestra, BBC National Orchestra of Wales en het Concertgebouw Kamerorkest). Dominic is docent aan de Royal Academy of Music in Londen. Hij gaf masterclasses in onder meer  New York, Helsinki, Beijing, Florida, Sydney en Zürich. Ook is hij corporate key-note speaker, voice-over acteur, arrangeur en muzikaal leider. Naast zijn werkzaamheden als ‘klassiek musicus’ heeft Dominic ook een passie voor pop, jazz en lichte muziek. Hij is te horen in vele film- en tv-soundtracks (Harry Potter, James Bond, The English patient, Doctor Who) en trad op met verschillende popmusici (Tina Turner, Rod Stewart, Seal, Spice Girls, Tom Jones, Shirley Bassey, Wouter Hamel, Giovanca). Het brede publiek kent hem vooral als tv-persoonlijkheid en dirigent.

credits

foto Annemieke van der Togt