Grof Geschud

Kroost
  • do 23 nov ’23
    20:30 uur
    Luc Lutz zaal
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

Als ex-geliefden slopen Lander en Myrthe moeiteloos de façade van elkaars gezin. Zoals u van hen gewend bent, laat Grof Geschud in hun nieuwe cabaretvoorstelling geen spaander van zichzelf en elkaar heel. Kom dus zeker kijken voor er niets meer van hen over is.

Vies, troebel, drabbig water. Het zit in hun oren, mond en krullen. En laat zij nou net aan hevige smetvrees lijden. Bij hem staat het water tot aan zijn lippen: net nu hij zelf iets aan het opbouwen is, wordt er in zijn familie van alles afgebroken.

Hoeveel familieweekenden moet je in een jaar bezoeken om een goede dochter te zijn? Waarom wordt Lander altijd verliefd op zeer intense vrouwen? Kan hij daar zijn vader op de een of andere manier de schuld van geven? Moet je jezelf wel willen reproduceren? En is Myrthe erfelijk belast of door eigen toedoen zo’n obsessieve dwangneuroot?

Poëtisch cabaret vol humor, muziek en ontroering.

Het Vlaams-Nederlands cabaretduo Grof Geschud werd als jongste ooit genomineerd voor de Neerlands hoop met hun debuut Lijmen. Toen waren ze nog een koppel. Vervolgens gingen ze uit elkaar en maakten daar de bekroonde voorstelling Broeden over. Nu komen Lander Severins, de romantische Belg, en Myrthe van Velden, de Hollandse nuchterheid zelve, met Kroost.

credits

tekst, spel & muziek Myrthe van Velden & Lander Severins artistiek team Minou Bosua, Janne Desmet & Stef de Paepe