Boni de musical

Urvin Monte, Jeannine la Rose e.a.
Een held strijdt voor vrijheid
  • za 6 jan ’24
    20:15 uur
    grote zaal
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

Een grote groep dansers, zangers, acteurs en muzikanten wervelen ons terug naar de slavernij in de 18e eeuw, met zang, spoken word, rap en soul. Boni de musical is een op waarheid gebaseerd spectaculair en meeslepend verhaal, eigentijds-muzikaal op het podium gebracht in de regie van Stanley Burleson.

Deze musical vertelt het levensverhaal van Boni en zijn strijd tegen de slavernij en ongelijke behandeling. Hij groeit op in de binnenlanden van Suriname. Boni ontpopt zich samen met zijn medestrijders tot geduchte vijanden van de kolonisten en wordt de leider in een lang en verbitterd gevecht tegen het Nederlandse regime. Vanuit het mythische Fort Boekoe gaan ze de strijd aan.

Diep verscholen in de jungle weet Boni zich bijna onaantastbaar, onsterfelijk en onvindbaar te maken. Samen met zijn medestanders Jolicoeur en Baron vormt dit trio een heftige bedreiging voor de kolonisten.  Na een lange en verbitterde strijd wordt Boni opgepakt en gedood. Of toch niet? Is Boni daadwerkelijk verslagen of heeft hij de strijd overleefd en gewonnen?

Boni de musical is een bijzondere, grootse productie van Stichting Doewet in coproductie met Twenty8 Productions, Het Zuidelijk Toneel, Vereniging Ons Suriname en George Visser Productions. De musical verhaalt over een wonde in de tijd, liefde, verzet en broederschap die ons ook kracht en trots schenkt. Laten we samen de geschiedenis induiken en deze met trots verspreiden.

'De moderne muziek en dynamische choreografie blazen het stof van een potentieel taaie geschiedenisles.' (★★★★Algemeen Dagblad

'Sterk zijn ook verschillende zangsolo’s, met name van Jeannine La Rose en Susan Malaika Bailey: kippenvelmomenten waarbij slavernijleed en opstandingskracht in één persoon om voorrang vechten.' (★★★Trouw)

'Deze musicalproductie vaart vooral op het prachtige samenspel, waarin spel, zang en dans op hybride wijze samenvallen. In elk ensemblelid flakkert iets van het vuur van Boni, en zo houden ze hem, nog altijd, in leven.' (★★★de Volkskrant)

credits

spel Urvin Monte, Jeannine la Rose, Leo-Alexander Hewitt e.a. regie Stanley Burleson choreografie Jomecia Oosterwolde clip Elisabetta Agyeiwaa foto Sofie Knijff, Annemieke van der Togt en Roy Beusker