Universiteit van Nederland live

Wetenschap voor iedereen
  • vr 3 nov ’23
    20:15 uur
    grote zaal
    vanaf di 30 mei ’23 12:00 uur
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

De Universiteit van Nederland, met maandelijks een bereik van 1,2 miljoen volgers via Spotify, brengt met deze liveshow de wetenschap dichterbij. En dat onder de bezielende leiding van presentator en comedian Fuad Hassen.

Voor de Universiteit van Nederland hoeft u geen diploma te hebben, iedereen is welkom. Op je werk, tijdens je studie, in de kroeg of terwijl je geniet van je vakantie. Wetenschap is overal. In Wetenschap voor iedereen geven topwetenschappers live theatercolleges. Geen ellenlange praatjes, maar goede interactieve verhalen waar je wat van opsteekt en om kan lachen. Zo blijkt iets onbenulligs soms ineens toch heel waardevol als je er met een wetenschappelijke blik naar kijkt.

De colleges en experimenten gaan over thema’s als geld, het klimaat, AI/toekomst, liefde/seks, gezond leven, muziek, brein, cultureel erfgoed, crime, voedsel, ruimte(vaart), evolutie/dierenrijk, natuur-/scheikunde en geschiedenis.

Mate & Date Komt u alleen naar De Universiteit van Nederland en staat u open voor een Mate (vriendschap) of een Date (liefde)? Kies dan bij uw bestelling voor het prijssoort 'Mate & Date' (geen extra kosten) en maak er samen met de andere deelnemers een gezellige avond van. En wie weet vindt u tijdens deze avond wel uw potentiële liefde of leert u iemand kennen voor een mooie nieuwe vriendschap, om vervolgens samen naar het theater te gaan. We organiseren dit randprogramma samen met matchmakers Corrien & Linda van het landelijke offline datingbureau Mate & Date