Terug naar Prinsenplein

Gershwin Bonevacia
  • za 18 nov ’23
    20:30 uur
    Luc Lutz zaal
    vanaf di 30 mei ’23 12:00 uur
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

Gershwin Bonevacia (1992) is dichter, schrijver en performer. Terug naar Prinsenplein gaat over het streven om zich te bevrijden van die labels en zich vrij te voelen om te zijn wie hij echt is. Het is een onderzoek naar het verleden.

In Terug naar Prinsenplein gaat Gershwin Bonevacia op zoek naar de tienjarige Gershwin, ‘Gush’: wie Gush was, hoe Gush heeft bijgedragen aan Gershwin en waar de gevoelsmatige ontstane afstand vandaan komt. Gush groeit na zijn verhuizing uit Curaçao op bij tramhalte Prinsenplein in IJsselmonde, Rotterdam. Ondanks dat hij het thuis niet breed heeft en moeilijk meekomt op school is hij rebels en onbevangen. De volwassen Gershwin vindt het hoog tijd om zich te ontdoen van de labels die door anderen aan hem worden opgelegd: dat hij een man is, zwart, dichter, migrant, dyslectisch.

Gershwin Bonevacia (1992) is dichter, schrijver en performer. Van 2019 tot 2022 was Gershwin Stadsdichter van Amsterdam. Zijn poëziedebuut Ik heb een fiets gekocht gaf hij in 2017 in eigen beheer uit en maakte hij eigenhandig tot underground classic. In 2021 verscheen zijn tweede dichtbundel Toen ik klein was, was ik niet bang bij uitgeverij Das Mag en vertaalde hij het kinderboek Zo klinkt verandering van de befaamde Amerikaanse spoken word-artiest Amanda Gorman. In 2022 was Gershwin een van de schrijvers van 3PAK, het geschenk van de Boekenweek van Jongeren. In 2023 staat hij in het theater met zijn eerste solotheatervoorstelling Terug naar Prinsenplein. Daarnaast werkt hij aan een album.

dit is een: