South African road trip

Roots!
  • za 16 dec ’23
    20:15 uur - 21:45 uur
    grote zaal
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

Na een reeks succesvolle voorstellingen op Londen West End komt South African road trip nu naar het Isala met hun gloednieuwe voorstelling Roots!

Ga mee op een unieke en authentieke reis door Zuid-Afrika en laat u onderdompelen in de rijke tradities van de prachtige Xhosa cultuur. Deze veertien musici en dansers uit Kaapstad performen vol passie en energie én vertellen persoonlijke verhalen. Over de plek waar ze opgroeiden, waar ze voor het eerst muziek hoorden, wie ze stimuleerde de artiest te worden die ze nu zijn en welke Zuid-Afrikaanse tradities voor hen van grote betekenis zijn geweest. Een kleurrijke voorstelling vol muzikale herinneringen die recht uit het hart komen.

Traditionals, gespeeld op authentieke instrumenten, worden afgewisseld met bekende nummers zoals Pata Pata van Miriam Makeba en nummers van artiesten als Brenda Fassie en Tracey Chapman. Muziek die verrassend genoeg ook onderdeel is van onze roots.

Roots! prikkelt de zintuigen met opzwepende livemuziek, een prachtig videodecor en ritmische Afrikaanse dans.

'In Roots staat muzikaal alles als een huis.'(Theaterkrant)

credits

met veertien Zuid-Afrikaanse muzikanten, zangers en zangeressen waaronder het Khayelitsha United Mambazo Choir regie Albert Klein Kranenburg foto Raymond van Olphen