Tall Tales Company

Facades
  • za 23 mrt ’24
    20:15 uur
    grote zaal
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

Het Rotterdamse circusgezelschap Tall Tales Company is inmiddels een vaste waarde in ons programma. Opnieuw koppelen de acrobaten een toegankelijke en spectaculaire beeldtaal aan een gelaagde inhoud.

Dit keer houden drie acrobaten zichzelf en het publiek een spiegel voor. Hoe zien anderen ons, en komt dat wel overeen met wie we zijn? Bovenop en rond een vijf meter hoge aluminium constructie vertellen de performers via gespierde circuslijven, spectaculaire acrobatiek en persoonlijke anekdotes over wat het betekent om een sterke vrouw of een gevoelige man te zijn.

Facades is een voorstelling op het snijvlak van circus en (fysiek) theater. Alle drie vertellen de artiesten over zichzelf en telkens laten ze andere kanten van zichzelf zien. Samen onderzoeken ze ook hoe één beeld totaal verschillende dingen kan betekenen afhankelijk van hoe we er naar kijken. Daarbij werken ze met twee zeldzame circusdisciplines: ‘Icarian games’ waarbij een acrobaat salto’s maakt op de voeten van een partner, en de eeuwenoude discipline ‘hair-hanging’, een vervreemdende act waarbij iemand aan de haren wordt opgetakeld.

dit is een:

Het Rotterdamse stadsgezelschap Tall Tales Company maakt sinds 2012 een eigen vorm van circustheater, waarin circustechnieken in dienst staan van een verhaallijn. De afgelopen jaren groeide Tall Tales uit van klein festivalgezelschap tot een vaste waarde in het culturele landschap, met eigenzinnig werk dat te zien is in schouwburgen, op straat, op festivals en online.

credits

foto Bas de Brouwer