Minoux

Moeder mag niet dood
do 10
januari

Een dancing docu-komedie door Jopie (88) en Minou Bosua (48).

dit is een:
ARTi SHOCK

Moeder Jopie heeft zich voorgenomen om niet dood te gaan. Dochter Minou, voorheen de helft van cabaretduo De Bloeiende Maagden, heeft beloofd haar daarbij te helpen. Ze is alleen vergeten wanneer. Moeder danst en leert ons de rituelen van haar levensdrift. Begin de dag met lege darmen, met volle darmen kun je niet denken. Zorg tenminste voor één levende plant. En zing iedere dag voor iemand die je bent vergeten.

Vrolijk zwierend richting eeuwigheid geven moeder en dochter een energiek beeld van een omgekeerde euthanasie. Als broodnodig tegengeluid bij het maatschappelijke debat over ouderen dat vaak gericht is op aftakeling, ontbrekende zorg en het georganiseerde levenseinde. Een ontroerende en optimistische voorstelling voor iedereen met onbeteugelde levensdrift of met een gebrek daaraan.

Moeder mag niet dood is het eerste deel van het drieluik Moeder, Vader en De Kinderen over de structuren van het gezin.

credits

idee, tekst en spel Minou Bosua De Moeder Jopie Bosua artistiek team Annelies van Wieringen, Maasja Ooms, Wannie de Wijn en Corien Baart foto Guido Bosua

© Isala Theater

powered by Peppered

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

meer informatie sluiten