Stefan de Walle, Eva Van der Gucht e.a.

Herman
  • di 5 mrt ’24
    20:15 uur - 21:55 uur
    grote zaal
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

Herman is een tragikomedie over een laatbloeier: ontroerend en komisch tegelijk. Het stuk vertelt het coming-of-age verhaal van een midden vijftiger, gebaseerd op het gelijknamige boek van Marc van Bree.

Wat doe je als je partner na 26 jaar huwelijk vertrekt naar een ander? Het overkomt Herman. En ondanks, of liever nog dankzij, alle tegenslag groeit hij uit tot een veel leuker mens dan hij tijdens zijn huwelijk was. Met vallen en opstaan leert hij zijn eigen leven te leven. Hij stort zich in avonturen en komt er tot zijn verbazing heelhuids uit.  

Het stuk wordt gespeeld door onder anderen topacteurs Stefan de Walle en Eva Van der Gucht, die meerdere rollen neer zal zetten. Niet alleen speelt ze de vrouw van Herman, maar ook zijn dochter, minnares en therapeut. Zij worden bijgestaan door Abe Dijkman en Jurriaan Bruinier.

'Stefan de Walle maakt een weergaloze transformatie door [...] alles gebeurt met vaart, verve en juiste timing. De voorstelling neemt snelle wendingen en is verrassend dankzij de vele plotwisselingen.' (Theaterkrant)

'En dan heb je nog de ster van de show: Eva van der Gucht, die naast de ex-vrouw ook Hermans therapeut, dochter, moeder en nieuwe vlam speelt. Zij doet dit met schwung en een ijzersterke timing.' (★★★NRC)

'De plot is geestig, puntig; de thematiek herkenbaar. [...] Het geheel is een geoliede machinerie waarin de acteurs, die zich schijnbaar achteloos bewegen, volkomen op hun gemak zijn.' (★★★★8weekly)

dit is een:

Stefan de Walle is bij het grote publiek bekend door de rol van zoon Kees in Flodder, speelfilm De marathon en sinds 2011 draagt hij de rol van de landelijke Sinterklaas, als opvolger van Bram van der Vlugt. In 2022 was hij te zien in de televisieserie Tweede Hans

Eva van der Gucht is te zien in de serie Oogappels. Eerder zat zij ook in Wie is de mol? en De vloer op, waarin zij samen met Stefan regelmatig speelde.

credits

spel Stefan de Walle, Eva Van der Gucht, Abe Dijkman en Jurriaan Bruinier regie Peter de Baan script Peter de Baan en Bart van den Donker foto Bram Willems