Het Wim Sonneveld-complex

Tarik Moree en Tim Olivier Somer
een gevecht in vriendschap
  • vr 12 apr ’24
    20:30 uur
    Luc Lutz zaal
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

Na een succesvolle zomer op theaterfestival de Parade komen Tarik Moree en Tim Olivier Somer nu met Het Wim Sonneveld-complex naar het Isala Theater. Een muzikale voorstelling over het leven en werk van Wim Sonneveld.

Goedenavond, goedenavond, goedenavond, ik ben zo blij dat u hier allemaal weer bent.
Goedenavond, goedenavond, goedenavond, toen ik u zag heb ik u dadelijk herkend.’

Met wijd gespreide armen in zijn ruimzittende bruine pak heet Wim Sonneveld (1917-1974) het publiek welkom. Niet één, maar twee keer: theatermakers Tarik Moree en Tim Olivier Somer vertolken beiden de cabaretier.

Twee jonge mannen strijden om de beste vertolking van de legende. De strijd mondt uit in een duel. Met feitenkennis, conferences en liedjes proberen de twee elkaar te overtroeven. Daarbij struikelen ze over zichzelf, elkaar en hun omgeving. Samen met de driekoppige band The Sunfields onderzoeken ze of je anno 2023 wel theater maken over een man die je adoreert, puur vanuit romantische en nostalgische overwegingen.

dit is een:

Tarik Moree (1996) en Tim Olivier Somer (1993) zoeken in hun werk naar absurditeit, maar ook naar een manier om het publiek een spiegel voor te houden. Dankzij hun vriendschap bestaat er een diepe verbinding die altijd voelbaar is. In 2022 maakten Tarik en Daniël samen met Laura de Geest, Fun and Games, het eerste deel van een drieluik over de liefde.

De pers over hun Parade-voorstelling:
Wat op deze allereerste avond meteen al duidelijk werd, is dat de voorstelling Het Wim Sonneveld-complex een van de Parade-hits van dit jaar gaat worden. Geestig en knap.’ (de Volkskrant)

Het levert hilarische imitaties en pastiches van Sonneveld-evergreens op, waarbij je gaandeweg steeds meer aanvoelt dat er iets wringt.’ (Theaterkrant

credits

regie Daniël ’t Hoen co-regie Kim Karssen tekst Tarik Moree, Tim Olivier Somer, Daniël ’t Hoen muziek The Sunfields - Chaïm Luijmes of Jimi van Egmond, Tim Seeger en Sven de Kok beeld Sofie Simao