Isabelle Beernaert

le Temps perdu
vr 11
januari

Niet alleen het feit dat de dochter van Isabelle Beernaert, Manon, in deze productie danst en als assistent choreografe fungeert, maakt ‘le Temps perdu’ speciaal. Ook het hervonden liefdesgeluk geeft Beernaert verse creatieve zuurstof en krijgt zelfs een prominente plaats in deze productie.

Na acht voorstellingen keert choreografe en theatermaker Beernaert terug naar de essentie: de ademhaling, de rustmomenten, de overgangen. Dat is terug te zien in de klassieke danstechniek en de puurheid in de bewegingen. In le temps perdu vertegenwoordigen vier koppels de vier seizoenen. Zij laten de rijkdom van het kleine en vanzelfsprekende zien. Ogenschijnlijk alledaagse bewegingen worden opnieuw geïnterpreteerd om de schoonheid te kunnen vinden. Met het oplopen van de leeftijd en het verstrijken van de seizoenen worden de koppels fragieler, maar sterker in hun samenzijn.

Tout le temps qui passe ne se rattrape guère, tout le temps perdu ne se rattrape plus.
Wat blijft is wat altijd is geweest en altijd zal zijn. Verloren tijd die niet moet worden gezocht, omdat het in het verleden ligt, omdat het voorbij is.
- Isabelle Beernaert

Een voorstelling die langzaam iedere vezel van je lichaam inkruipt.
★★★★★Theaterparadijs

credits

regie Isabelle Beernaert en Rudolf Polderman

© Isala Theater

powered by Peppered

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

meer informatie sluiten