Oxygen

Delusion 2.0
The next chapter
  • za 17 feb ’24
    20:15 uur
    grote zaal
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

Deze voorsteling is helaas geannuleerd. Wie in het bezit is van een entreebewijs krijgt hierover persoonlijk bericht.

De overweldigend positieve reacties, onder andere in het Isala, maakten duidelijk dat Delusion naar meer smaakte. In Delusion 2.0 nemen choreografe Jennifer Romen (1996) en haar dansgezelschap Oxygen u opnieuw mee in een next level-samenspel tussen dans en illusie in een adembenemende, vernieuwende vorm van theater.

Delusion 2.0
gaat verder waar Delusion eindigde. Het personage dat we volgden op haar weg van adolescentie naar volwassenheid, van onzeker naar krachtig, staat in deel twee oog in oog met haar grootste tegenpool. Is het een tegenstander waar ze van moeten winnen of een deel van zichzelf dat ze moet leren accepteren en zelfs omarmen? De dualiteiten interacteren met elkaar, soms in strijd, soms in liefde.

In deze voorstelling zal choreografe Jennifer Romen opnieuw gebruikmaken van blacklight, schaduwspel en projecties om u ongrijpbare illusies te tonen. Laat u omverblazen door de ongekend strakke choreografieën en een spannend spel tussen de dansers en het licht.

dit is een:

Jennifer Romen is een jonge, ambitieuze choreograaf die met haar gezelschap Oxygen indruk maakt met visueel werk vol tot in de puntjes gedetailleerde choreografieën en beeldende illusies.

Als urban dansmaker volgt ze een onorthodoxe route naar het theater. Ze maakt furore in danscompetities, televisieprogramma’s, in het commerciële circuit en als docent. In 2015 richtte ze danscrew Oxygen op. Oxygen won het NK, EK én WK Small Group HipHop. In 2018 wonnen ze het televisieprogramma Dance as one en kregen ze een Golden Buzzer tijdens de auditie voor France got talent. In 2020 behaalden ze de finale van het NBC programma World of dance in Amerika. Met Delusion tourden ze in 2023 langs volle, enthousiaste theaterzalen.

De pers over Delusion:
De jonge choreografe betovert het publiek door te spelen met blacklight, illusies, maskerades, videowanden, filmprojecties, lichtschermen en acrobatische hiphopdans. Soms meen je één danser te zien met tien draaiende benen, soms een dozijn halve lichamen die door de lucht golven.’ (Theaterkrant)

J-Lo had gelijk, de choreografie van Jennifer Romen is ongekend strak. In de nog steeds door mannelijke crews gedomineerde hiphopwereld geeft Jennifer Romens Oxygen op welkome wijze tegengas.’ (Het Parool)

credits

choreografie, creative direction & regie Jennifer Romen assistent choreograaf Jody Geijsendorpher muziek Subp Yao foto HRN Entertainment, Irene van Wel