Martijn Crins

Mesthoop
  • za 30 sep ’23
    20:30 uur - 22:00 uur
    Luc Lutz zaal
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

Mesthoop is een bonte aaneenschakeling van sketches, liedjes en verhalen. Geen braaf afgerond verhaal, maar een energieke, associatieve zoektocht naar het antwoord op die ene vraag: hoe moet dat eigenlijk, leven?

Eindelijk is het zover. Veertien jaar nadat hij zowel de jury- als de publieksprijs op het Cameretten Festival won, speelt Martijn Crins zijn eerste solo. Via theater, film, muziek, voetbalkantines, de nodige kroegen, natuurgebieden en gemoedstoestanden, is hij terug als cabaretier.

In Mesthoop smijt Martijn zich met plezier in de drek van het leven. Hij speelt gitaar, zingt, acteert en vertelt. Over opgroeien in een Limburgs dorp en je verloren voelen in de grote stad. Van onbeholpen vaderschap tot Alfons de Moppenman, van de Trojaanse Oorlog op de mavo tot aan een ode aan de anus. Alles komt voorbij.

Martijn Crins is een geboren cabaretier, hij moét op het podium staan. Ga hem nu zien, over een jaar is er geen kaart meer te krijgen, let maar op.’ (Henry van Loon)

geweldige sketches... hij [is] terug als comedian. Naast de sketches zijn sommige van zijn persiflages briljant.’ (Trouw)

zowel bijzonder vermakelijk als verfijnd emotioneel […] in het rijtje met Theo Maassen en Ronald Goedemondt: fel, beweeglijk, associatief en niet te beroerd om in de onderbuik van het publiek en van hemzelf te poeren […] een complete, veelzijdige cabaretier.’ (Theaterkrant)

credits

regie Martijn Bouwman met speciale dank aan Teun van den Elzen en Judith van den Berg foto Vincent van den Hoogen en Vanessa Scheer