Yuto & de boom

Cézanne Tegelberg & company
4 t/m 104 jaar

Dompel je onder in de betoverende wereld van Yuto. Met een koptelefoon ga je op het toneel op ontdekkingstocht door een steeds veranderend labyrint vol poppen, schaduwen en magische werelden. Een prachtige theaterervaring voor jong en oud.

De interactieve installatie Yuto & de boom is gebaseerd op het prijswinnende prentenboek Ik geef je mijn hart van Pimm van Hest en Sassafras de Bruyn. Laat je meevoeren in het verhaal over de bijzondere vriendschap tussen een jongen en een boom. Bekijk alvast de trailer om een glimp van de betovering mee te krijgen.

het verhaal De kleine Yuto krijgt van een oude man een kistje. ‘Hierin zit alles wat je nodig hebt,’ zegt hij. Maar het kistje kan niet open. De dag voor zijn zevende verjaardag droomt Yuto over de oude man. Als hij wakker wordt is het kistje open en vindt Yuto een hartvormig zaadje. Hij plant het zaadje en er groeit een boompje uit. Samen worden ze groot. Een verhaal over luisteren met je hart en nooit echt alleen zijn. Over groeien en oud worden, en over weten wanneer het tijd is om te gaan.

binnenkomst Bij Yuto & de boom betreed je een intiem ritueel. Vanaf het begin van de voorstelling mag er elke 10 minuten publiek naar binnen. Je ziet altijd een volledige cyclus van ongeveer 40 minuten. Kies eerst de voorstelling van uw keuze en vervolgens het tijdsblok van uw keuze. U kunt kiezen voor Nederlands- of Engelstalig. Wilt u een Turkse versie bijwonen, bel dan ons bespreekbureau

toegankelijkheid Yuto & de boom is geschikt voor prikkelgevoelig publiek. De koptelefoons zijn qua volume aan te passen voor slechthorenden. De voorstelling is beschikbaar in zes talen: Nederlands, Engels, Frans, Pools, Turks en Portugees. De theaterervaring is rolstoeltoegankelijk.

Een onderdompeling in een magische en fantasierijke wereld […] een enorme prestatie’ (Theaterkrant)

Een unieke en hartveroverende ervaring’ (Den Haag Centraal)

Publiekreacties
'Een prachtige en inspirerende ervaring' - Elaine (41), Joey (10), Femke (6)
'Ik heb nog nooit zoiets bijzonders meegemaakt' - Anne (53)
'Zelfs mijn jongste van 5 begreep de herhaling van het leven. We hebben genoten' - Monique (40)
'SUPER SUPERCOOL' - Mees (7)

credits

maker/regie Cézanne Tegelberg performers Martine van Ditzhuyzen, Cat Smits, Alexander Brouwer, Renato Penêda, Buket Pala Soydar, Sylwia Niekolaas, Jinissa Meggi, Lisa Kasman, Manou Koreman poppen Cat Smits en Sylwia Niekolaas foto Joris van Bennekom