Keti Koti Tafel

De plantage van onze voorouders
  • di 31 okt ’23
    19:15 uur
    VIP lounge

Orkater en Stichting Keti Koti Tafel organiseren in het Isala een theaterversie van de Keti Koti Tafel, voorafgaand aan de voorstelling De plantage van onze voorouders. Een gesprek met kleine hapjes en eeuwenoude liederen en rituelen, die ook in de voorstelling een belangrijke rol spelen.

Ervaar zelf hoe een persoonlijke uitwisseling tussen witte mensen en zwarte/gemengde mensen u tot betekenisvolle inzichten laat komen over de sporen van het slavernijverleden en hoe dit in het heden nog wordt gevoeld. 

De Keti Koti Tafel is een traditie die sinds 2012 meer dan 35.000 Nederlanders (50% wit, 50% zwart/gemengd) met elkaar in gesprek heeft gebracht. Aan een Keti Koti Tafel nemen een gelijk aantal witte als zwarte deelnemers deel, die op basis van een gestructureerde dialoog reflecteren over de hedendaagse gevolgen van het Nederlandse slavernijverleden en de omgang hiermee. Tijdens de tafel zijn er hapjes en rituelen, klinken er treur- en bevrijdingsliederen en voeren deelnemers één-op-één gesprekken aan de hand van een speciaal ontwikkelde dialoogmethode.

Omdat voor de Keti Koti Tafel een evenredige verdeling van witte mensen en zwarte/gemengde mensen een voorwaarde is, zal bij het reserveren uitgevraagd worden waarmee u zich het meest identificeert. Dit voorprogramma is ook zonder bezoek aan de voorstelling te boeken.