One life

Anthony Hopkins, Johnny Flynn, Helena Bonham Carter e.a.

'Op zijn best is Hopkins tijdens het sentimentele slot, een reconstructie van zijn optredens in het televisieprogramma That’s life! Hoe hij ingetogen huilt, een vinger onhandig op zoek naar de ruimte achter zijn brillenglas om een traan weg te pinken, huilt verder niemand.' (★★★de Volkskrant)

One life vertelt het inspirerende, waargebeurde verhaal van Sir Nicholas Winton, door wiens inspanningen aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog meer dan zeshonderd voornamelijk Joodse kinderen uit de handen van de Nazi’s werden gered. Jarenlang zette hij en een aantal vrienden zich in om de kinderen veilig naar het Verenigd Koninkrijk te brengen, waar zij veelal geadopteerd werden door Britse gezinnen. 

Vijftig jaar later, in 1988, verwijt Nicholas zichzelf echter dat hij niet genoeg heeft gedaan om alle kinderen te redden. Pas als het BBC-programma That's life! hem uitnodigt om in hun programma te verschijnen, gebeurt er iets waardoor hij eindelijk in het reine begint te komen met het schuldgevoel en verdriet dat hij al vijf decennia met zich meedraagt. 

One life
dit is een:

credits

regie James Hawes duur 110 minuten met pauze