Jimmy Duchateau en band

Thank God I’m a country boy!
A tribute to John Denver
  • vr 11 okt ’24
    20:15 uur
    grote zaal
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

Dat John Denver meer is dan Annie’s song en Leaving on a jetplane bewijst Jimmy Duchateau in de nieuwe voorstelling Thank God I’m a country boy!

Jimmy en zijn band nemen je mee op reis door het leven van een van ’s werelds beste countryzangers. Een grootse show met een intieme sfeer waarin de levenslessen in Denvers teksten nog meer betekenis krijgen en de legendarische muziek de aandacht krijgt die het verdient.

Jimmy: ‘Ik wil John Denver niet nadoen, al klinkt mijn stem wel als die van hem.’ Geen blonde pruik en cowboyhoed dus, maar wel een gitaar en – vooruit – een westernshirt om in de sfeer te blijven. Geniet van kleine intieme liedjes tot grote arrangementen, waarbij Jimmy samen met zijn band de show tot een ongekend hoogtepunt weet te brengen.

Jimmy blaast hits als Perhaps love, Calypso en Thank God I’m a country boy nieuw leven in, maar schenkt ook aandacht aan minder bekend werk. ‘De emotie van muziek overbrengen kun je niet imiteren, dat kan alleen uit jezelf komen.’ Toch blijft hij trouw aan de handgeschreven partituren die hij van Denvers eigen arrangeur Lee Holdridge kreeg. 

credits

muzikanten Jimmy Duchateau, Janneke Meessen, Ingo Jetten, Robin Zalm, Richard Ritterbeeks, Joep Larue en André Kok foto Laura Knipsael