Theater Rotterdam: Heisenberg

Elsie de Brauw & Hans Croiset
di 5
februari

Regisseur Johan Simons zet topacteurs Hans Croiset (vorig jaar bekroond met de Louis d’Or voor zijn rol in De vader) en Elsie de Brauw tegenover elkaar in de eerste Nederlandstalige bewerking van Heisenberg.

dit is een:
Isala Read & Meet

Een knetterend liefdesspel van gerenommeerd toneelschrijver Simon Stephens, met het onzekerheidsprincipe van Heisenberg als basis: hoe beter je iets bestudeert, hoe groter de kans dat het anders uitpakt dan je denkt. Stephens creëert een humoristisch, muzikaal en energiek universum.

Midden op een hectisch, overvol station, ziet Georgie Alex en ze kust hem in zijn hals. Dit indringende moment dwingt de twee vreemden ertoe zichzelf op het spel te zetten. Eigenlijk zijn ze niet op zoek naar iets en zeker niet naar iemand, maar gaan ze tot hun eigen verrassing een ontdekkingsreis aan naar elkaar, naar zichzelf en naar wat het leven hen nog te bieden heeft. Ze proberen een manier te vinden om te leven met de obstakels die de weg naar vrijheid en geluk blokkeren.

Als je iets van heel dichtbij bekijkt, dan realiseer je je dat je met geen mogelijkheid kunt zeggen waar dat 'iets' naartoe gaat of met welke snelheid. Wist je dat?
En als je erop gaat letten waar dat 'iets' naartoe gaat of hoe snel, dan kun je het niet meer goed bekijken.
Dat is wezenlijk de waarheid.
Dat is wezenlijk wetenschappelijk bewezen zijnde de waarheid.
Door een wetenschapper. Werner Heisenberg. Negentienzevenentwintig.
Het onzekerheidsprincipe.

Medewerker marketing & communicatie Cindy van Kester heeft genoten van de première. Zij beveelt u van harte aan alvast het gesprek tussen regisseur Johan Simons en theoretisch natuurkundige Robbert Dijkgraaf te lezen in dit programmaboekje, zodat u alvast wat meer weet over het onzekerheidsprincipe van Heisenberg. Leuk om over te filosoferen!

In deze leuke video wordt duidelijk waarom de spelers en regisseur dit stuk graag met z'n drieën wilden maken.
'Een genot om naar te kijken, dit is acteren tot in de perfectie.' (★★★★Leidsch Dagblad)

'Heisenberg is een mooi geschreven stuk, door Ariane Schluter in opvallend lekker bekkend Nederlands vertaald bovendien.' (★★★Trouw)

Bij deze voorstelling kunt u een Isala Read & Meet boeken. U dompelt zich dan helemaal onder in het stuk.
Lees meer over de Read & Meet

credits

regie Johan Simons tekst Simon Stephens vertaling Ariane Schluter foto Lonneke van der Palen, Mark David

© Isala Theater

powered by Peppered

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

meer informatie sluiten