Nasrdin Dchar

JA
do 16 mei ’19
20:15

Let op! De voorstelling van 26 februari is wegens ziekte verplaatst naar donderdag 16 mei 2019. Wie in het bezit is van een entreebewijs krijgt hierover persoonlijk bericht.

Tussen de avond dat Nasrdin zijn vrouw ontmoet in de Marina Bar en de dag dat ze trouwen, zit vijftien jaar. Waarom heeft het zo lang geduurd als hij bij de eerste kennismaking al weet dat zij de ware is?

Net als in zijn succesvolle solovoorstellingen Oumi (over zijn moeder) en DAD (over zijn vader en het vaderschap) neemt acteur Nasrdin Dchar het publiek in JA mee op een reis. Die scheert langs continenten en culturen, maar het is vooral zijn eigen zoektocht naar volwassenheid, met als universele kern de liefde. Want die kan alles overwinnen. Toch?

In dezelfde persoonlijke stijl als de voorstelling DAD – officiële juryselectie Theaterfestival 2017 – laat Dchar zien hoe hobbelig het pad van de liefde kan zijn, wat trouwen teweegbrengt in een mensenleven en hoe je uiteindelijk met een licht hart 'JA!' kunt zeggen.

‘Het positivisme van Nasrdin Dchar in JA is aanstekelijk’ (★★★★NRC)

‘Niet alleen op film, maar ook in het theater ontwikkelt Dchar zich tot een boeiend acteur. Zijn JA geeft zicht op en inzicht in wat kan, als we maar willen. Een belangrijke en heerlijke voorstelling.’ (★★★★★Trouw)

‘In een hartroerend slotritueel laat Dchar de toeschouwers in de zaal uiteindelijk óók een gelofte doen, aan elkaar, en aan de samenleving. Dat is mooi en nodig, want, zegt hij: negativiteit is besmettelijk. Maar positiviteit is dat ook.’ (★★★★de Volkskrant)

Het positivisme van Nasrdin Dchar in ‘JA’ is aanstekelijk
★★★★NRC

credits

regie Floris van Delft tekst Nasrdin Dchar en Floris van Delft foto Daniel J. Ashes

 

 

Deze voorstelling is ook te zien in: 
Theater het Kruispunt, kijk hier voor data en info
Theater aan de Schie, kijk hier voor data en info

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie