Op hoop van zegen

Bill van Dijk, Mariska van Kolck, Joke de Kruijf e.a.
za 2
maart

Dit onverwoestbare stuk van Herman Heijermans is sinds de première in 1900 het meest gespeelde Nederlandse toneelstuk ter wereld. De oer-Hollandse musicalversie die u in het Isala ziet, is een zorgvuldige bewerking daarvan, met prachtige muziek en aangrijpende spelscènes.

Het wel en wee van de vissersweduwe Kniertje en de andere vrouwen die hun geliefden aan de zee verloren, laat niemand onberoerd. Zeker wanneer Knier voor het gruwelijke dilemma komt te staan of ze haar jongste zoon Barendje ook naar zee zal sturen. Hun gevecht om te overleven gebukt onder het harteloze beleid van reder Bos en andere sociale misstanden leidt tot één conclusie: de vis wordt duur betaald.

'Op hoop van zegen steekt ver boven de zeespiegel uit.' (★★★★AD)

'In de musicalbewerking van Op hoop van zegen vloeien zang en spel vanzelfsprekend samen. Alles is statig, van de speelvloer tot de spelers.' (★★★★NRC)

'Op hoop van zegen is een kalm noodlotsdrama met samenzang van hoog niveau.' (★★★de Volkskrant)

Het levert beklemmende, pakkende dialogen op, zeker in de talrijke scènes met de gekwelde vissersweduwe Kniertje - overtuigend gespeeld door Mariska van Kolck.
AD

credits

spel Bill van Dijk, Mariska van Kolck, Joke de Kruijf, Rolf Koster e.a. regie Paul van Ewijk tekst Allard Blom muziek Tom Bakker foto Roy Beusker
 

Deze voorstelling is ook te zien in: 
Theater het Kruispunt, kijk hier voor data en info
Theater aan de Schie, kijk hier voor data en info

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie